Élő Víz / Hirdetések 2020. november 29-én

 • Elmúlt héten a perselyadományt a Katolikus Szeretetszolgálat javára gyűjtöttük. A Szent Imre templomban 236.660 Ft, a vízivárosi templomban 108.705 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük felajánlásaikat, amit részben a plébániai, részben az országos szeretetszolgálat használ fel.
 • A kijárási tilalom miatt a Szent Imre templomban november 22-től kezdődően a vasárnap esti szentmise 18.30-kor kezdődik.
 • Ádventi időben roráte, hajnali szentmiséket tartunk templomainkban.
  A Ciszterci Plébániával közösen a Szent Imre templomban hétfőtől szombatig reggel 6 órakor. A szentmisék előtt negyed órával és a szentmisék alatt gyónási lehetőséget biztosítunk. Adventi időben keddenként és szombatonként a Szent Imre templomban nem lesz 8 órakor szentmise. A keddi Szent Antal litániát a roráte szentmise után végezzük el.
  A Vízivárosi templomban csütörtökönként és péntekenként reggel 6 órakor lesznek hajnali szentmisék. A szentmisék előtt negyed órával és közvetlen a szentmisék után gyónási lehetőséget biztosítunk.
  Templomainkat ezeken a reggeleken 5.45-kor nyitjuk.
 • A belvárosi rózsafüzér társulat tagjai december 2-án, szerdán az esti szentmise előtt 17 óra 30 perckor a rózsafüzért imádkozzák. A szentmisét a társulat élő és meghalt tagjaiért ajánljuk fel. A szentmise után a társulat titokcserét tart.
 • Csütörtökön 18.00 és 19.00 óra között az Almássy-telepi templomban lesz a város egyházközségeinek közös elsőcsütörtöki eucharisztia ünnepe. Püspök atya tart szentmisét a város papságával, amelyet a hívekkel végzett közös engesztelő szentségimádás követ. Kérjük a kedves híveket, jöjjenek el a közös szentmisére és szentségimádásra. A Szent Imre templomban ezen az estén nem lesz szentmise. A liturgia 19 órakor véget ér, hogy mindenki időben hazaérhessen.
 • Az idei adventben nem szervezünk külön tartósélelmiszer gyűjtést templomainkban. Javasoljuk híveinknek, hogy igyekezzenek a környezetükben levő rászorulókat közvetlenül segíteni tartós élelmiszerrel.
  Aki ilyen módón nem tud segíteni, azok a templomainkban erre a célra kihelyezett karitász perselybe tehetik pénzadományikat. A Szent Imre templomban a Szent József oltárnál, a Vízivárosi templomban a Szent Család oltárnál találhatók a megjelölt perselyek. A karitász csoport tagjai vállalták, hogy az így befolyt adományokból advent utolsó hetében bevásárolnak, és azt eljuttatják a plébánia látókörében levő rászorulóknak. Köszönjük adományaikat!
 • A járvány helyzetre való tekintettel a december hónapban a Vízivárosi Jézus Szíve templomban a Rózsafüzér társulat titokcseréje elmarad. Kérjük a társulat tagjait, hogy mindenki a következő titokkal imádkozza a rózsafüzért.
20201129_eloviz_b_advent1