Hirdetés az éjféli szentmisével kapcsolatban

Sajnálattal jelzem, hogy templomainkban idén nem lesznek éjfélkor szentmisék. Bár szentestére a kormányzat feloldotta a kijárási tilalmat, de ennek elsődleges célja, hogy a családok együtt lehessenek karácsony estéjén, ne kelljen az ünnepi asztal mellől csak azért felállni, hogy 20 órára mindenki hazaérjen. A kijárási tilalmon kívül minden járványügyi intézkedés érvényben maradt.

Vasárnapokon és ünnepnapokon templomainkban 9 szentmisét tartunk, így tudjuk biztosítani, hogy ne alakuljon ki tömeg a liturgiákon. Szentestén nem tudunk ennyi szentmisét tartani, ezért sem éjfélkor, sem korábbi órákban nem lesz szentmise a Szent Imre és a vízivárosi Jézus Szíve templomban.

Javaslom a kedves híveknek, hogy ezen az estén a váci székesegyházból közvetített szentmisébe kapcsolódjunk be, lelki közösséget megélve családtagjaikkal és az otthonukban imádkozó többi keresztény emberrel.

Köszönöm és kérem megértésüket!

Karácsony napján, karácsony másnapján és Szent Család vasárnapján a szokott időpontokban várunk mindenkit templomainkba szentmisére.

Áldott ünnepet kívánok! István atya